Returnarea Produselor

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative:

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier.

Returnarea produsului catre SC GOLDPLANT NATURAL SRL trebuie facuta prin intermediul unei firme de curierat rapid aleasa de client, conform O.U.G Nr.34/2014 Articolul 6 , litera i.

Odata cu lansarea comenzii produsului clientul isi da acordul privind Termenii si Conditiile comerciale si i sa adus la cunostinta termenul de 14 zile privind returnarea unui produs sau retragerea din contractul la distanta Conform O.U.G Nr 34/2014 Art 6 alin.(1) lit h).

Daca produsul livrat catre client este neconform sau este deteriorat si nu mai poate fi consumat, contravaloarea transportului este suportata integral de catre SC GOLDPLANT NATURAL SRL.

Conditii generale pentru retur:

– In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.

– Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice sau interventii neautorizate etc.

– In cazul in care produsul returnat prezinta ambalaj deteriorat sau incomplet, sau alte lipsuri/modificari, ne rezervam dreptul de a decide refuzarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. Acesta clauza se aplica conf. O.U.G Nr.34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G Nr.34/2014

– In cazul retururilor repetate (peste 2 retururi consecutive), ne rezervam dreptul de a nu mai trmite alte comenzi.

Returul produselor se poate face doar prin serviciul de curierat rapid. In cazul returului prin curier al unui produs aflat in perioada legala de returnare de 14 zile, costurile de transport sunt suportate de catre cumparator.

Consumatorul este responsabil  in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si integritatii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si integritatea bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.

Costurile de returnare pot sa difere fata de taxa achitata initial, in functie de curierul ales de catre cumparator, de modul de ambalare al produsului, taxa achitata initial de catre client este o taxa fixa, stabilita de catre SC GOLDPLANT NATURAL SRL.

Adresa Returnare Produse :

SC GOLDPLANT NATURAL SRL  Loc. Poienii de Jos, Nr. 73A/bis, Jud. Bihor, Tel. 0760 694 594

Atentie:  nu expediati produsul inainte de a informa/primi aprobarea de retur a SC GOLDPLANT NATURAL SRL printr-un mesaj/mail sau telefonic! Coletele trimise cu ramburs vor fi refuzate.

GOLDPLANT NATURAL SRL va returna contravaloarea produselor prin una dintre următoarele modalități:

  • Restituire în contul din care a fost efectuată plata (pentru comenzile achitate online cu cardul).
  • Restituire în contul bancar indicat de client in cererea de retur pentru comenzile achitate prin OP/ramburs.

GOLDPLANT NATURAL SRL se obligă să restituie clientului sumele încasate pentru produsele returnate, în termen de maxim 30 de zile de la data denunțării de către Dvs a contractului, în cazul în care prevederile de mai sus au fost respectate.